pengikut aku

Wednesday, December 31, 2008

Bye 2008 Hai 2009

Assalamualaikum....

Ini la n3 aku yg 1st skali utk taun 2009 ni
Rasanya taun ni pun sama je ngan taun2 yg lps kot
Xkan ada perubahan
Aku tetap camni
Tp taun lps bnyk bende yg jd kat aku
Ada yg best ada yg x


Yg bestnya

-aku telah dinaikan pangkat
(tp ini ada yg x bestnya)


-aku beli hp baru
(yg ni pun ada yg x bestnya)


-aku dpt beli laptop aku skrg ni
(padahal dh ada pc 2)

-aku beli motor aku skrg tanpa menggunakan lesen
(mls nak amik lesen)


-aku dh brenti keje yg mmg dh lama aku plan nak brenti
(dr taun 2007 lg)


-aku pasang pelita pada hari raya haji
(ni ada sbbnya)


-aku dpt kuar ngan adik beradik aku yg lain
(dh lama kitorg x wat camni,sejak abg aku kawin)


-aku dpt anak buah baru
(namanya aku x igt sbb jarang jmpa la,pic dia pun xde)


-aku dpt decorate bilik aku cam yg aku nak
(mcm deco bersama eric 2)


-aku dpt tau ada org lain yg sayang aku gak dan aku pun sayang dia
(ni yg paling best skali)


Yg x bestnya

-kalo aku nak naik pangkat aku kena transfer keje tmpt lain
(tp ini pun terpaksa sbb aku kesiankan org)


-bila aku beli hp baru akk aku lak nak pakai hp lama aku
(kalo cam2 wat apa aku pakai 2 simcard)


-aku x dpt nak smbt malam 7 lekor kat kampung sbb kena keje
(2 sbb aku pasang time raya haji)


-elok x pernah ade bil skrg ni dh ada bil line tepon ngan astro


Nmpknya bnyk bende yg best dr yg x
Bagus la...
So tahun 2009 ni aku nak wat bende yg best je
Tp ari ni baru 1st day tahun 2009
Xtau la dpt wat ke x
----------------------------------------------------------
Sbnrnya aku dh xde idea nak tulis ape,2 yg merapu x tentu pasal ni

Tuesday, December 30, 2008

C.I.N.T.A

"Suatu bala tentera biri-biri yang dipimpin seekor singa akan menumbangkan suatu bala tentera singa yang diketuai seekor biri-biri."


CINTA itu cahaya sanubari,

kurniaan Tuhan fitrah insani,

dan di mana terciptanya CINTA,

disitu rindu bermula…..

CINTA itu tidak pernah meminta,

tetapi memberi sepenuh rela,

rasa bahgia biarpun sengsara,

berkorban segala-gala…..

semua kerana CINTA,

yg pahit manis dirasa,

penghibur nestapa,

merawat duka,

damai dijiwa……

terpadam api benci permusuhan,

tejalin lah kasih sayang,

begitulah CINTA yang diidamkan,

tanpa nafsu yang mencemarkan…..

dan jangan pula kerana berCINTA,

kita pun leka entah kemana,

dan jangan pula kerana berCINTA,

tergadai semua maruah agama…..


Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….


Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun jangan letakkan harapan terlalu tinggi.

Azam

(pic ni aku curi kat sweetim)

Assalamualaikum...

Ari ni dh 31 disember 2008
Esok lak 1 januari 2009
Bermakna esok dh masuk tahun baru
Bila tahun baru azam pun mst kena baru
Kalo korg nak tau azam aku tiap2 tahun sama je
Azam aku ialah nak mengejar azam2 aku yg x pernah tercapai 2
Azam aku yg x pernah tercapai 2 ialah
Aku nak dptkn ape yg aku nak sebelum umur aku 30
Sbb 2 aku mls nak wat azam baru
Sbb kena tunggu umur aku 30 baru leh tau azam aku ni tercapai ke x
So aku dh xnak wat azam lg
Pasni aku nak wat target je
Target aku taun 2009 nnt nak wat lesen kereta ngan beli kereta
Tahun dpn aku nak wat ni je dulu
Itu pun tercapai ke x
Tahun dpn aku dh 20 tahun
Aku igt umur aku 27 atau 30 aku nak tamatkn zaman bujang aku
Maknanya aku dh x bnyak masa lg
Harap2 leh dpt la apa yg aku plan ni
Insyaallah....

Happy Birthday & Happy new Year


Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To Sayang
Happy.....
Birthday.....
To.....
You.....

-----------------------------------------------------------
Ari ni birthday sayang aku
Igt nak jumpa dia tp badan x brape nak ok lg
Lg pun dia x bg
Sy nak ucapkan Happy bitrhday dan semoga panjang umur,dimurahkn rezeki,sehat sentiasa dan tercapai la apa yg sayang hajatkn
Esok dh pun tahun baru
so nak ucapkan jugak
Happy New Year

Sehat La Cepat....

Hmm...
Arini aku masih demam lg
Tp dh kurg skit la
x mcm smlm
mcm org dh nazak je...
Hahaha..
Family aku lak x blk lg dr mkn angin
Diorg singgah umah makcik aku lak
Td diorg bg tau mgkin x blk lg mlm ni
Tp x tau lg...
Aku x kesah duk umah sorg2 ni
Tp sayang aku tu je yg risau sgt
Lg2 dia tau keadaan aku skrg ni
Nnt aku ckp jgn risau dia majuk lg
Dh la aku x pandai nak pujuk
Tolong ye jgn majuk lg pasni
Nnt sy susah hati
X tau ape nak wat
-----------------------------------------------
Esok kalo sy dh ok sy jumpa sayang kat sana
Kalo x ok gak sy cuba ok kan jugak

Monday, December 29, 2008

Sayang Sgt Kat Sayang

Baru je aku wat n3 yg bawah ni.
Sayang aku dh call
Dia call sbb nak ckp sorry
Pas2 die membebel lak
Tp aku x marah pun...
Dia membebel pun sbb dia sayangkan aku
Sy mntk maaf ye sbb wat sayang kecik ati td

Hari Yg paling teruk Skali...


Assalamualaikum
Arini ngan esok aku duk umah sorg2,family aku sume kuar g jln2 mkn angin.
Aku lak kena tggl sbb ngah demam tp x teruk sgt la,cume rasa berat kepala je.
Nak bangun pun susah,tp perut dh lapar.
Skrg dh kul 5 p.m. tp aku x mkn lg,mkn roti je td sbb aku nak mkn ubat.
Yg ada kat dapur cuma nasi je,2 pun ibunda aku masak sebelum diorg kuar td kot.
Aku tggl masak lauk je tp x larat gile nak bgun,nak berdiri lg la aku x larat.
Tulis n3 ni pun sambil baring,nak duduk lama2 x larat.
Td lak aku dh wat seseorg marah,mmg salah aku pun...

"Sorry ye sayang,janji pasni x wat lg
"
Sorry...sgt2

Friday, December 26, 2008

Paras Rupa

Berasa tidak beruntung pada bentuk fizikal anda adalah tidak harus difikirkan sangat kerana perasaan ini akan menjadi seperti duri dalam daging. Anda harus jujur dengan diri sendiri bahawa tidak ada suatu apapun yang sempurna di dunia ini.. Jika anda dilahirkan dengan kulit putih bersih, hidung mancung, bibir mekar dan menarik anda akan masih tidak puas hati dengan rambut anda yang kering dan tidak lebat atau gigi anda yang sedikit panjang atau jari-jari anda yang pendek.

Begitulah adanya manusia selalu saja ada rasa kekurangan dalam dirinya mungkinkah dari teguran atau gelaran rakan sebaya dari kecil? Memang benar kerana teguran dan gelaran sejak kecil lagi seperti gemuk, si ketot atau si leher panjang membuatkan seseorang teringat-ingatkan gelaran itu dan berasa bahawa gelaran itu sebagai tembok pemisah antara dia dan kejayannya.

Jika anda mengalami hal-hal yang boleh menyekat kejayaan anda, cubalah mengubah segalanya dengan kesungguhan, bukan dengan cara bedah plastik tetapi dengan cara melupakan soal kekurangan anda. Janganlah jadikan kekurangan anda sebagai titian untuk melemahkan terus semangat anda. Gunakanlah kelebihan pada diri anda untuk menutup kekurangan fizikal anda. Tonjolkan apa yang ada pada diri anda melalui ruang yang tersedia ada, daripada asyik memikirkan kekurangan diri anda yang akan melemahkan semangat anda.

Sikap anda cara anda mengeluarkan kata-kata..senyuman anda..ketabahan dan kesabaran anda boleh menjadi alat untuk menarik perhatian orang-orang dikeliling anda. Beralih dari hal-hal yang negatif dalam diri anda kepada hal-hal yang positif.

Jika anda sanggup menghargai diri anda..maka orang lain juga akan menghargai anda. Mula dari sekarang hargailah diri anda sendiri jangan tunggu orang lain menghargai anda. Jika peluang itu tidak tiba anda akan menyesal seumur hidup.

PERCAYALAH!!!

1st Day Yg Hampeh

Hari ni aku start keje kat tempat baru,kat PJ.Aku kuar la umah kul 6:30 a.m. sbb aku kena lapor diri kul 9:00 a.m.Aku kuar awal pun sbb takut jem tp ari ni skali jalan cantik...je,xde jem langsung.Menyesal aku bgun pg2,Aku smpai sana kul 8:00 a.m. Aku terus g HQ die,dan aku adalah org yg pertama skali smpai.Pas2 x lama 2 ada lg 3 org yg nak lapor diri gak,masuk aku ada la 4 org.2 laki 2 pompuan.Sebelum g tempat keje kitorg tu kitorg kena isi borang dulu,pas2 kena wat id pass.Nak wat id pass tu je aku tggu dekat 1 jam,pas2 kena tggu la sbb nak wat thumb print.Nak wat tu pun amik masa gak,penat menunggu je sbnrnya.Dh settle sume tu,baru la kitorg dibwk ke tmpt keje kitorg.Igtkn tmptnya kat situ skali,rupanya bkn...Dia ada 2 tmpt,1 HQ dia lg 1 kilang dia.Tmpt dia lain2 tp x la jauh sgt...,jln kaki 5 minit je...Sblm masuk kilang dia 2 kitorg kena diperiksa 1 badan cam org wat jenayah 2,pas2 kena tgglkan sume barang kat loker.Dh la kena pakai baju angkasawan 2,x selesa giler.Pas2 kena la bljr camne nak wat keje kat situ,isi data la,isi form la,mcm2 lg la.Patutnya aku kena keje 12 jam tp disebabkn ari ni 1st day so leh blk awal,tp esok aku kena wajib 12 jam.Dh la boring keje situ,duduk pas2 menghadap komputer je.Sakit kpala ngan mata aku,pinggang aku pun dh lain mcm dh.Camne la esok ye?Leh ke aku tahan 12 jam 2...

:bofu_28:
Hmm...Esok 12 jam,cam malas lak nak g esok.Tp kalo x g nnt ade org marah

Thursday, December 25, 2008

Keje Keje Keje

Assalamualaikum....

Aku dh dpt keje baru tau kat PJ
Esok aku kena lapor diri dh
Rasa mcm mls lak nak g esok
Sbb nak kena duk hostel yg malas tu
Tp kalo nak ulang-alik mmg penat la aku
Plan nak cari umah sewa je
Tp kos lak tinggi nnt
Gaji aku pun bkn bnyk sgt
Nak kena cari member dulu baru leh plan cari umah sewa
Blog ni pun mst xleh nak update
Seminggu skali baru update
Bagus jugak
Ade gak la bende yg aku nak citer
Tp itu pun kalo aku blk umah
Hmm....
......................................................................................
Kalo x g esok xleh
Nnt ade org marah

Wednesday, December 24, 2008

Template Baru...

Aku baru tukar template baru tp sbnrnya bukan aku yg buat pun tp ade org yg tolong buatkan.
Aku x tau nak wat bende ni,td time die ajar pun mcm paham x paham
.So kepada org yg tolong buat kan template ni,
pasni kalo sy nak tukar template lg sayang la yg buatkan ye...

Leh ye....

Anak Buah Aku Punya Citer

Semalam anak buah aku wat perangai,kurang ajar lak 2.Aku hangin je ngan die ni,nasib baik dia budak lg.Ni lak video die lps kena lempang ngan aku.
video
Puas ati aku.Hahaha.....

Monday, December 22, 2008

Perasan Betul

Assalamualaikum...

Citer ni aku baru dpt tau hari 2 padahal citer ni dh lama sbnrnya,citer ni pasal seorg yg dulu sama tmpt keje ngan aku.Aku ni kat tmpt keje biasa la,ngan sume org aku baik.Tp agaknya dh TERLAMPAU baik sgt kan,ade la sorg kakak ni TERPERASAN yg aku ni ADA HATI kat dia...
WHAT???
Aduh...Kalo nak perasan pun agak2 la...Aku pun bknnya suka sgt kat perangai dia tu,kdg2 wat org sakit ati je.Mggu lps aku ada jmpa dia,niat di hati mmg nak tanya je dia apa sbb lak dia leh pikir smpai cam2 skali.Tp bila pikirkan balik takut org yg pecahkn rahsia ni kena serang (mana la tau kan) aku wat x tau je la...
Tp kan bodoh kalo dia wat cam2,nape dia x tnya je terus ngan aku?Leh lak dia nak citer ngan org lain,kalo btl 2 xpe la kan.Tp bila dh x betul camni,kan dh memalukan diri sndri.Cuba la dia tnya aku dulu kan,btl ke x.Aku xkan jawab ape2,aku gelak....je.So paham2 sendiri la...Sejak aku dpt tau citer ni aku nak gelak je,ari 2 dpn dia pun aku thn gelak.Aku pun x tau ape yg aku dh wat kat dia smpai dia leh pikir cam2,rasanya aku layan sume org sama je kecuali yg sorg ni sbb die special skit. (paham2 sndri la)
Ntah la,pasni aku dh xnak baik sgt ngan org lain dh.Tp jgn kata lak aku sombong nnt.Plannya nak letak pic org yg perasan tu tp xde la pic die
...................................................................................................
Kepada org yg telah pun membocorkan rahsia ni,jgn risau...Xde sape pun yg tau kecuali sy sorg tp...,kena blanje mkn la kalo nak selamat.Hahaha...Gurau je tau.

Sunday, December 21, 2008

Bosan sangat2

Assalamualaikum....

X tau ape nak tulis lg dh
Igt nak delete je blog ni
Tapi...
Xtau lg la...
Tgok la nnt camne

Saturday, December 20, 2008

SURAT DARI SETAN UNTUK MU

> > > > > > > > >

> > > > > > > > > Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu. Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu .Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkat ketempat tidurmu .Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya .Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidak merubah cara hidupmu. Hai Bodoh, Kamu millikku. Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .Malah aku masih membencimu, karena aku benci ALLAH. Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada ALLAH. Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetap memanfaatkanmu sepanjang masa untuk mebalaskannya Kau lihat, ALLAH MENYAYANGIMU dan dia masih memiliki rencana-rencana untukmu dihari depan. Tapi kau sudah menyerahkan hidupmu padaku, dan aku akan membuat kehidupanmu seperti neraka. Sehingga kita bisa bersama dua kali dan ini akan menyakiti hati ALLAH Aku benar-benar berterimakasih padamu, karena aku sudah menunjukkan kepada NYA siapa yang menjadi pengatur dalam hidupmu dalam masa2 yang kita jalani Kita nonton film 'porno' bersama, memaki orang, mencuri, berbohong, munafik, makan sekenyang-kenyangya, bergosip, manghakimi orang, menghujam orang dari belakang, tidak hormat pada orang tua , Tidak menghargai Masjid, berperilaku buruk. TENTUNYA kau tak ingin meninggalkan ini begitu saja. Ayuhlah, Hai Bodoh, kita terbakar bersama, selamanya. Aku masih memiliki rencana2 hangat untuk kita. Ini hanya merupakan surat penghargaanku untuk mu. Aku ingin mengucapkan 'TERIMA KASIH' kerana sudah mengizinkanku memanfaatkan hampir semua masa hidupmu. Kamu memang sangat mudah dibodohi, aku menertawakanmu. Saat kau tergoda berbuat dosa kamu menghadiahkan tawa. Dosa sudah mulai mewarnai hidupmu. Kamu sudah 20 tahun lebih tua, dan sekarang aku perlu darah muda. Jadi, pergi dan lanjutkanlah mengajarkan orang-orang muda bagaimana berbuat dosa. Yang perlu kau lakukan adalah merokok, mabuk-mabukan, berbohong, berjudi, bergosip, dan hiduplah se-egois mungkin. Lakukan semua ini didepan anak-anak dan mereka akan menirunya. Begitulah anak-anak . Baiklah, aku persilakan kau bergerak sekarang.

> > > > > > > > > > > Aku akan kembali beberapa detik lagi untuk menggoda mu lagi. Jika kau cukup cerdas, kau akan lari sembunyi, dan bertaubat atas dosa-dosamu. Dan hidup untuk Allah dengan sisa umurmu yang tinggal sedikit. Memperingati orang bukan tabiatku, tapi diusiamu sekarang dan tetap melakukan dosa, sepertinya memang agak aneh. Jangan salah sangka, aku masih tetap membencimu. Hanya saja kau harus menjadi orng tolol yang lebih baik dimata ALLAH.

> > > >

> > > > Catatan : Jika kau benar2 menyayangiku , kau tak akan memberi surat ini dengan siapapun.

------------------------------------------------------------------------

Baca dulu dgn teliti

Kemudian pahamkn

Dan jadikan teladan

 


mylife-aku.blogspot.com © 2008. Design by: Pocket Downloaded from Blogger Templates