pengikut aku

Monday, February 2, 2009

Under 18 Punya Story


Masa aku form 2 aku ada terjumpa 1 komik ni,tajuk dia Under 18.cerita dia pasal budak2 sekolah yg nakal dan asik nak bergaduh je.Dan komik ni jugak la yg bg aku inspirasi utk menjadi taiko dan dikenali ramai kat skolah.Aku igt lg masa 2 aku seorg yg skema jugak la,rambut sikat tepi,baju berlengan panjang,seluar sampai perut,tali leher x pernah nak tggl.Langkah pertama yg aku buat adalah belajar taekwando,bila dh ada seni pertahanan diri baru la rasa selamat skit.

Masuk sahaja form 3 aku mula berubah,rambut dh makin tegak,seluar pun dh londeh sampai bawah perut,pakai tali leher x sekemas dulu,pakai kasut adidas yg ada line hitam.Sejak dr 2 kalo ada saja pergaduhan aku mst terbabit sama,walaupun bkn masalah aku tp aku saja2 je nak masuk campur.Lg pun nak tolong member punya pasal.

Masa form 4 aku ramai yg mula knl aku,lg pun aku mmg glamour 1 sekolah.Sapa yg x knl ngan pakar taekwando ni,bnyk kejohanan yg aku menang.Aku pun gunakan nama aku utk meluaskan empayar aku.Aku selalu bergaduh dgn senior2 form 5,kadang2 sbb yg remeh temeh je tp nak tunjuk kuat punya pasal aku peduli apa.Kadang2 aku tlg mana2 anak buah aku yg kena kaco ngan budak2 senior ni.

Bila form 5 sekolah 2 aku yg punya,tp aku masih lg dipegang oleh guru disiplin aku.Walaupun aku selalu bergaduh,lum pernah lg aku ditangkap oleh cikgu atau pihak sekolah.Sbb bila nak bergaduh je mst kitorg akan pergi ke luar kawasan sekolah,dgn cara ni nama baik aku xkan tercemar.Lg pun masa form 5 aku bnyk bergaduh dgn budak2 sekolah lain.

Tp aku x dpt kekalkan nama baik aku,ini disbbkan satu kes pergaduhan antara budak kelab taekwando dgn kelab silat.Aku rasa 2 la pergaduhan yg paling gempar skali.Mula2 igt nak 1 by 1,last2 sume bdk kelab masuk skali.Kitorg suma dipanggil guru disiplin,kena la sebat sorg 1.Yg paling teruk skali aku la sbb guru disiplin 2 adalah guru utk kelab taekwando gak.disebbkan ni jugak la rekod kelakuan aku menjadi sederhana.

Tp kalo korg nak tau,walaupun perangai aku cam2.Tp bila time blajar aku blajar tau.Aku x pernah ponteng kelas atau sekolah.Aku pun hormat kat cikgu2 aku (tp x sume la),sbb 2 jugak la cikgu aku x mengesyaki apa2.

Moral of the story,walaupun korg nak jd apa pun jgn la korg lupakan pelajaran.Walaupun korg nak jd gengster skalipun,jd la gengster yg berpengetahuan dan bijak

Assalamualaikum...

3 kata-kata perangsang:

Monkey D Luffy said...

wah! bagus2..

myjaehee said...

arap anak murid aku bc la entri ko ni..

hehe leh jd pelajar contoh, degil toi diorg tu.

kEy said...

si0T!
br0!!! seriuS ckp!!
ni k0mik plG aku berkenan sgt dlm gempak~~~
sriuSsS!!!!
luV aX!!!!

 


mylife-aku.blogspot.com © 2008. Design by: Pocket Downloaded from Blogger Templates